Veelgestelde vragen

U heeft een vraag over:

Aanleg glasvezelnetwerk

Aanleg glasvezelnetwerk

Het glasvezelnetwerk zal gefaseerd worden aangelegd door de aannemer; op sommige plekken zullen graafwerkzaamheden plaats moeten vinden. Het aanleggen van glasvezel ‘tot uw voordeur’ zal (indien mogelijk) worden gedaan met een speciale boor; zo kan het netwerk worden aangelegd zonder graafwerkzaamheden in uw tuin/oprit.

Glasvezel in uw woning

Het glasvezelnetwerk wordt in eerste instantie ‘tot uw voordeur’ gelegd door de aannemer; deze maakt een klein gat (+/- 40×40 cm) in uw tuin (naast de gevel). Hier neemt de monteur het werk over; deze zal de glasvezelverbinding vervolgens tot in uw meterkast aanleggen en een glasvezelmodem monteren.

Planning aanleg glasvezelnetwerk

Wij kunnen het glasvezelnetwerk alleen realiseren als minimaal 3.000 huishoudens zich vóór 3 april 2018 aanmelden en een glasvezelabonnement nemen. Pas na het afronden van deze fase kunnen wij beginnen met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wij verwachten 2018 nodig te hebben voor het treffen van voorbereidingen, zoals vergunningen etc. Het aanleggen van het glasvezelnetwerk zal dan naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden gestart en minimaal anderhalf jaar duren.

Aanmelden glasvezel

Aansluiting glasvezel in uw nieuwe woning of bedrijf

Ook als uw nieuwe woning of bedrijfspand nog gebouwd wordt, kunt u zich aanmelden voor glasvezel. Vraag uw postcode en huisnummer op bij gemeente Molenwaard en geef dit aan ons ons door. Wij zorgen er dan voor dat u zich kunt inschrijven.

Bevestigingsmail inschrijving via formulier

Als u zich heeft aangemeld per post duurt het iets langer voordat u een bevestigingsmail ontvangt. Wij sturen u handmatig een bevestigingsmail nadat uw gegevens zijn ingevoerd in het systeem.

Bevestigingsmail inschrijving via website

Als u zich via de website heeft ingeschreven ontvangt u van ons automatisch een bevestigingsmail met een link naar uw persoonlijke dashboard. Als u deze mail niet heeft ontvangen, verzoeken wij u vriendelijk uw spam-box te controleren; het kan zijn dat de bevestigingsmail hier per ongeluk terecht is gekomen.

Aansluitkosten

Aansluiting zonder abonnement

Helaas is het niet mogelijk om wel een aansluiting te krijgen en geen abonnement af te sluiten.

Aansluitkosten bij interesse vooraf

Wij rekenen géén aansluitkosten voor iedereen die vooraf interesse heeft getoond. Het is dan wel belangrijk dat u voor 3 april 2018 een abonnement kiest.

Aansluitkosten na 3 april 2018

Wij rekenen voor iedereen die na 3 april 2018 kiest voor een glasvezelabonnement € 1.950,- aansluitkosten. Dit zijn de daadwerkelijke aansluitkosten.

Aansluitkosten tot en met 3 april 2018

Wij rekenen, voor iedereen die vooraf geen interesse heeft getoond, slechts € 95,- aansluitkosten.

Aansluitkosten zakelijk

De aansluitkosten voor een zakelijke glasvezelaansluiting zijn als volgt:

Aansluitkosten voor investeerders

Bedrijven die ons hebben gesteund met € 750,- startkapitaal en vóór 3 april een abonnement afsluiten, betalen géén aansluitkosten.

Aansluitkosten bij interesse vooraf

Bedrijven die geen startkapitaal ter beschikking hebben gesteld, maar wél vooraf interesse hebben getoond in glasvezel, betalen € 975,- (excl. BTW) aansluitkosten.

Aansluitkosten vóór 3 april

Wij rekenen voor bedrijven, die vooraf geen interesse hebben getoond in glasvezel, eenmalig € 1.050,- (excl. BTW) aansluitkosten.

Aansluitkosten na 3 april

Bedrijven die na 3 april besluiten een glasvezelabonnement te nemen, worden aangesloten op basis van een offerte van de aannemer.

Let op: deze kosten kunnen flink oplopen! Wij adviseren ondernemers dan ook om vóór 3 april een glasvezelabonnement af te sluiten.

Abonnementen

Mobiel bellen

Solcon levert ook mobiele telefonie. Bij Solcon Mobiel betaalt u naar werkelijk gebruik, past u gratis uw bestedingsruimte aan en bent u altijd bereikbaar met vier privénummers. Hier vindt u het overzicht van de tarieven voor mobiel bellen. Als u kiest voor een glasvezelabonnement van Solcon, kunt u (optioneel) voor € 13,50 per maand onbeperkt bellen naar alle vast en mobiele nummers binnen Europa en aantal landen buiten Europa, zoals Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Hier vindt u het overzicht van de tarieven voor bellen naar het buitenland.

Vaste telefonie

Solcon levert standaard vaste telefonie in haar pakketten. Hier geldt een starttarief van € 0,10 per gesprek en € 0,10 per minuut. Solcon-klanten bellen gratis naar Solcon-klanten. Als u kiest voor een glasvezelabonnement van Solcon kunt u voor € 13,50 per maand uw belkosten afkopen. Hier vindt u het overzicht van alle tarieven voor vaste telefonie.

Algemeen

Hoe zit het met de providers en een ‘open netwerk’?

Wij hebben bewust gekozen voor een open netwerk; iedere provider kan in principe gebruik maken van dit open netwerk. Providers die van een open netwerk gebruik willen maken om hun diensten aan te bieden, betalen allemaal dezelfde prijs voor het gebruik van het netwerk. Hierdoor ontstaat ruimte voor eerlijke concurrentie en zijn de inwoners van Molenwaard verzekerd van een ruim aanbod tegen concurrerende prijzen. Nu en in de toekomst.

Kosten glasvezel

Wij hebben verschillende abonnementen voor ondernemers en particulieren; instappen kan al vanaf € 39,95 per maand! Als u vóór 3 april 2018 kiest voor een glasvezelabonnement profiteert u bovendien van voordelige aansluitkosten. Heeft u eerder interesse in glasvezel getoond en kiest u vóór 3 april 2018 voor een abonnement? U betaalt dan geen aansluitkosten.

Investeren

Obligaties

Wilt u investeren in het glasvezelnetwerk? U kunt obligaties afnemen, meer informatie treft u in onze brochure.

Overstappen

Aansluiting glasvezel in uw nieuwe woning of bedrijf

Ook als uw nieuwe woning of bedrijfspand nog gebouwd wordt, kunt u zich aanmelden voor glasvezel. Vraag uw postcode en huisnummer op bij gemeente Molenwaard en geef dit aan ons ons door. Wij zorgen er dan voor dat u zich kunt inschrijven.

Ingangsdatum contract glasvezel

Veertien dagen na de oplevering van uw glasvezelaansluiting gaat uw abonnement in.

Opzeggen huidig contract

Het aansluiten van uw woning of bedrijf op het glasvezelnetwerk zal op afspraak plaatsvinden. Per post ontvangt u een pakket met apparatuur en een informatiepakket. Het informatiepakket bevat opzegkaarten, die u kunt gebruiken om uw huidige contract te beëindigen. Wij adviseren u om uw huidige abonnement pas op te zeggen nadat uw glasvezelaansluiting is opgeleverd.

Overstapservice e-mail

Het gratis e-mailadres dat providers aanbieden, is vaak gekoppeld aan het abonnement. Als u overstapt naar een andere provider kunt u dit e-mailadres in principe niet meenemen. Als u een KPN e-mailadres heeft, kunt u dit bij Solcon een jaar lang gratis behouden. Hier vindt u een overzicht van de e-mailadressen die u kunt behouden met Solcon. Stichting Glasvezel Molenwaard helpt u straks met deze overstap. Wij adviseren iedereen om te kiezen voor een gratis e-mailadres, zoals bijvoorbeeld @hotmail.com en @gmail.com. Zo kunt u altijd overstappen met behoud van uw e-mailadres.

Tips voor het overstappen zonder behoud van uw huidige e-mailadres

Als u wilt overstappen op glasvezel en uw huidige e-mailadres niet kunt (of wilt) behouden, raden wij u het volgende aan:

  1. Maak een lijst van de online diensten die u met dit e-mailadres gebruikt (denk bijvoorbeeld aan social media-accounts).
  2. Heeft u een ander e-mailadres dat u voor deze diensten kunt gebruiken? Wijzig dan uw e-mailadres voor deze diensten. Heeft u geen ander e-mailadres dat u voor deze diensten kunt gebruiken? U kunt gratis een e-mailadres aanvragen bij o.a. Hotmail en Gmail. Gebruik dit nieuwe e-mailadres voor het inloggen op social media en andere online diensten.
  3. Breng uw relaties op de hoogte van uw nieuwe e-mailadres; dit kan snel en eenvoudig door een handtekening aan uw e-mails toe te voegen. Laat uw relaties via een tekst in de handtekening weten dat u een nieuw e-mailadres heeft.
  4. Start zo snel mogelijk met het gebruik van uw nieuwe e-mailadres; zo raken uw relaties bekend met uw nieuwe e-mailadres en voorkomt u dat u straks e-mails mist.

Providers

Hoe zit het met de providers en een ‘open netwerk’?

Wij hebben bewust gekozen voor een open netwerk; iedere provider kan in principe gebruik maken van dit open netwerk. Providers die van een open netwerk gebruik willen maken om hun diensten aan te bieden, betalen allemaal dezelfde prijs voor het gebruik van het netwerk. Hierdoor ontstaat ruimte voor eerlijke concurrentie en zijn de inwoners van Molenwaard verzekerd van een ruim aanbod tegen concurrerende prijzen. Nu en in de toekomst.

Welke providers zijn beschikbaar als ik overstap op glasvezel? 

Stichting Glasvezel Molenwaard heeft met de volgende providers afspraken gemaakt; Solcon en BitBunker. En om ook een passend aanbod te kunnen bieden aan de inwoners die alleen een internetabonnement willen afsluiten, introduceren wij ons eigen ‘Molenwaard Internet Only’. Het huidige aanbod aan abonnementen is hierdoor niet alleen zeer compleet, maar ook marktconform.